HAARLEMMERMEER – Afgelopen zaterdag heeft Leendert van der Lugt, loper van Atletiekvereniging A.A.A. uit Alblasserdam een nieuwe mijlpaal bereikt door het nationale record te verbreken tijdens de 23ste editie van de ‘6 uur van de Haarlemmermeer’. De Alblasserdammer liep in zes uur maar liefst 88,74 km, waarmee hij het 28 jaar oude record van Wim Epskamp, dat op 87,21 km stond, met 1,53 km verbeterde.

De 35-jarige Van der Lugt toonde tijdens deze ultraloopwedstrijd zijn uitzonderlijke uithoudingsvermogen en strategisch inzicht in pacing en energiebeheer. De 6-uurs loop is een discipline waarbij deelnemers zo ver mogelijk proberen te rennen binnen een tijdsbestek van zes uur. Ondanks de hoge temperaturen op de dag van de race wist Van der Lugt zijn doel te bereiken.

Na afloop van de race sprak Van der Lugt zijn dankbaarheid uit voor de steun van het publiek, wat volgens hem een cruciale rol speelde in het behalen van zijn record. Hij bedankte ook zijn loopmaten Hans (eveneens loper van A.A.A.) en Harm voor hun steun tijdens de laatste 18 kilometer. “Ik ben ongelooflijk dankbaar en trots op dit resultaat. Het was een zware race, met name door de warmte van vandaag, maar ik voelde me sterk. Dit record is een droom die uitkomt,” aldus de atleet. Hij benadrukte de onvoorspelbaarheid van sportieve prestaties en het belang van nederigheid: “Het moet je gegeven worden. Het kan zomaar zijn dat je plannen hebt en je dag niet hebt, dan is het snel over.”

De organisatie van de 6-uurs loop, AV Haarlemmermeer, was zeer tevreden met het verloop van de wedstrijd en de prestaties van alle deelnemers. “We hebben vandaag enkele fantastische prestaties gezien. Het nieuwe record is een geweldige mijlpaal voor de Nederlandse ultraloopgemeenschap,” zei een woordvoerder.

Met deze prestatie heeft Van der Lugt niet alleen zijn persoonlijke ambitie verwezenlijkt, maar ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van de Nederlandse ultralopen.

Deel dit bericht via...