Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli, 2024

OUD-ALBLAS – Een klein kind is dinsdag 2 juli 2024 met een been bekneld geraakt tussen de spijlen van een box. Dit gebeurde in een woning aan de Dorpsstraat in Oud-Alblas. Men kreeg het kind met geen mogelijkheid bevrijd en dus werd uiteindelijk de meldkamer gebeld. De politie, brandweer Alblasserdam en de ambulancedienst kwamen ter plaatse voor hulp. De brandweer heeft één van de spijlen weggezaagd, waarna het kindje, dat ongedeerd is gebleven, kon worden bevrijd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In Alblasserdam zijn deze week in een geparkeerde auto op het Wilgenplein bij het Makado allerlei aankopen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat de koper ervan de spullen in de verkeerde auto heeft gelegd. De auto zat namelijk niet op slot en een paar parkeerplekken verderop stond een soortgelijke auto. De eigenaar van de spullen kan zich melden via [email protected] of via 0640092253. Verder zijn er bij de Parallelweg in Alblasserdam airpods van Susanna gevonden. Contact kan via dezelfde gegevens als hierboven.

Update: de eigenaresse van de airpods is bekend. De eigenaar / eigenaresse van de kleding wordt nog wel gezocht.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Speeltuinen in Alblasserdam worden rookvrije zones. Dat meldt de gemeente Alblasserdam dinsdag 2 juli 2024 in een persuitnodiging. Op zaterdag 6 juli 2024 onthult wethouder Marten Japenga het eerste rookvrij-bordje tijdens de kleedjesmarkt bij speelplaats Het Groene Woude Wik in de wijk Blokweer in Alblasserdam. Daarmee wordt uitvoering gegeven aan de motie die 1,5 jaar geleden door het CDA werd ingediend en werd ondersteund door de PvdA, de CU, D66 en de SGP. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM / NIEUW-LEKKERLAND – Zaterdagavond 6 juli 2024 organiseert de band Salted Worship een sing-in. Dit vindt plaats in de Ichthuskerk aan het Scheldeplein in Alblasserdam. De inloop is vanaf 18:45 en de Sing-In begint om 19:00. Na afloop zullen er hamburgers gebakken worden. Als je ook wilt komen en een hamburger mee wilt eten, geef je dan gratis op via www.saltedworship.nl. Iedereen is welkom. Zondag 7 juli om 20.15 is er in Nieuw-Lekkerland een sing-in onder leiding van de band Redeemed. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – De Alblasserwaardse voetbalburen De Alblas, De Zwerver, Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland treffen elkaar eind augustus tijdens het Zilveren Molentoernooi, dat in 2023 herstart werd. De finaledag wordt gespeeld op Sportpark Excelsior in Nieuw-Lekkerland. “In het verleden zijn er tal van prachtige Zilveren Molentoernooien afgewerkt”, herinnert Henk van der Voorden zich, voorzitter van VV Nieuw-Lekkerland. “Mooi dus dat de traditie die vorig jaar nieuw leven is ingeblazen, in 2024 een vervolg krijgt.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

HAARLEMMERMEER – Afgelopen zaterdag heeft Leendert van der Lugt, loper van Atletiekvereniging A.A.A. uit Alblasserdam een nieuwe mijlpaal bereikt door het nationale record te verbreken tijdens de 23ste editie van de ‘6 uur van de Haarlemmermeer’. De Alblasserdammer liep in zes uur maar liefst 88,74 km, waarmee hij het 28 jaar oude record van Wim Epskamp, dat op 87,21 km stond, met 1,53 km verbeterde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen zondag 30 juni 2024 vonden de Speedo Jaargangfinales plaats voor minioren in het zwembad in Dordrecht. Het betreft het NK lange baan, waar de beste 24 zwemmers van Nederland zich voor kunnen plaatsen. Fien Provily mocht op 4 afstanden uitkomen voor zwem -en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam. Fien werd 3 keer 3de van Nederland. Fien won 3 mooie bronzen medailles op de 100 meter rugslag, de 200 meter wisselslag en de 100 meter vrije slag. Op de 50 meter vlinderslag eindigde Fien op plaats 4. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Muziekvereniging Excelsior geeft maandagavond 8 juli 2024 een concert op het plein bij de Elthetokerk aan de Blokweerweg in Alblasserdam. De start van het pleinconcert onder leiding van dirigent Dominique Capello is om 19.30 uur en de toegang is gratis. Als het weer niet meewerkt, wordt het concert in de kerk gehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het kanaal DutchDashcam Youtube heeft deze week dashcambeelden gedeeld van een aanrijding op de Oost-Kinderdijk, ter hoogte van de Noordenstraat in Alblasserdam.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Reparatiezaak Wise Telecom viert deze week haar 4-jarig jubileum in het Makado Winkelcentrum in Alblasserdam. Het familiebedrijf heeft naast deze vestiging, ook een winkel in Strijen. De zaak wordt gerund door eigenaar Bektash en zijn vrouw Madina. Zij voorzien Alblasserdam en de regio van telefoonreparaties, tabletreparaties, refurbished toestellen en accessoires voor mobiele apparaten. Daarnaast voeren zij sinds kort ook moederbordreparaties uit. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandag 1 juli 2024 een 30-jarige man uit Papendrecht aangehouden, die veel te veel alcohol had gedronken en betrokken was bij een aanrijding bij de Brug over de Noord. De botsing vond rond 08.30 uur plaats. Er raakte niemand gewond. Toen de politie bij de betrokkenen een blaastest afnam, bleek één automobilist alcohol te hebben genuttigd. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau in Papendrecht. Daar bleek uit een ademanalyse dat de man 3,4 keer meer alcohol had genuttigd dan is toegestaan. Het rijbewijs van de alcomobilist is ingenomen.