Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 29th, 2024

NIEUW-LEKKERLAND – Ruim 1200 mensen hebben zaterdag 29 juni 2024 een bezoek gebracht aan de gratis spetterdag bij zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland. Men kon spelen op een stormbaan en er waren waterspelletjes te doen. Er waren bezoekers uit Nieuw-Lekkerland, maar ook een paar honderd Alblasserdammers, Oud-Alblassers, Papendrechters en Ambachters. De duizendste bezoeker werd getrakteerd op suikerspin. (zie de onderste foto). Het bad draait op vrijwilligers en op alle bijdragen van de (lokale) ondernemers.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een auto is zaterdagmiddag 29 juni 2024 in brand gevlogen in de Zeevaartstraat in Alblasserdam. De brandweer rukte aan het einde van de middag met spoed uit om het vuur te doven. De brand is inmiddels onder controle. Van het voertuig is niet veel meer over. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. Straks meer. Foto: Timon Bragt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK / REGIO – Het is zaterdagmiddag 29 juni 2024 druk op de wegen in de regio. In de ochtend aan aan het begin van de middag vonden diverse ongevallen plaats op de snelwegen. Ook zijn er meerdere wegafsluitingen en is ook de Beneluxtunnel afgesloten. Dit resulteert volgens Rijkswaterstaat in de drukste zaterdag van het jaar. Veel mensen proberen via alternatieve wegen alsnog hun bestemming te bereiken. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van de pont bij Kinderdijk. Het is daar zo druk, dat de wachtende mensen tot en met de West-Kinderdijk in Alblasserdam in de file staan. Niet iedereen in deze file wil met de pont over, maar passeren kan niet, omdat de dijk en de Molenstraat daar te krap voor zijn. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een scooterrijder is zaterdagmiddag 29 juni 2024 gewond geraakt bij een ongeval op de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Het ongeval gebeurde aan de kant van Streefkerk. Een automobilist reed met een aanhangwagen achteruit de weg op. Er werd gemeend dat er oogcontact was en dat de scooterrijder zou wachten. Dat bleek niet zo te zien, waarna een botsing volgde. De scooter kwam tegen de aanhanger, waarna de bestuurder van de scooter viel en beenletsel opliep. De politie en de ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De scooterrijder is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.