Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 28th, 2024

NIEUW-LEKKERLAND – De Lekdijk tussen Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland gaat komende maand dicht in verband met noodreparaties aan het asfalt. Dit houdt in dat verkeer kilometers ver om moet rijden via Alblasserdam, Kinderdijk en Oud-Alblas. (blauwe lijn op de kaart). Deze week zijn er borden langs de dijk geplaatst met de aankondiging dat de Lekdijk van 19 juli tot en met 23 juli 2024 wordt afgesloten. Op de site van Melvin, waar wegwerkzaamheden aangekondigd worden, is te lezen dat er onderhoudswerkzaamheden aan het asfalt gaan plaatsvinden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week hebben kinderen van maandag tot en met vrijdag genoten van modderdagen in Alblasserdam. Bij de scouting was een parcours opgebouwd met modderbaden, klimtoestellen en emmers met modder. Kinderen konden hierin spelen en werden tussendoor natgespoten met de tuinslang. De activiteit werd georganiseerd in het kader van Nationale Modderdag op vrijdag 28 juni 2024.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In recreatiegebied Lammetjeswiel in Alblasserdam is vrijdagmiddag 28 juni 2024 brand ontstaan. Volgens een getuige waren spelende kinderen de oorzaak van de brand, maar hadden zij niet verwacht dat het vuur zich zo snel zou uitbreiden. Onder meer gemaaid gras had vlam gevat. Uiteindelijk werd de brandweer gebeld om het vuur te komen doven. Een buurtbewoner opende een toegangshek voor de brandweer, waarna de vrijwilligers door konden rijden naar het vuur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie roept pleziervaarders op om mee te zoeken naar de 16-jarige Yoran Krol die sinds december 2023 wordt vermist. De fiets van de tiener uit Sleeuwijk werd in de nacht van 24 op 24 december aangetroffen op de Merwedebrug bij Gorinchem, wat doet vermoeden dat de jongen in de rivier terecht is gekomen. Later is de jas van Yoran gevonden in het water bij Papendrecht. Ook bij Alblasserdam is naar de 16-jarige gezocht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.