Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 27th, 2024

NIEUW-LEKKERLAND – De brandweer is donderdagmiddag 27 juni 2024 met spoed uitgerukt voor een melding van een woningbrand aan de Teunis Oosterwijkstraat in Nieuw-Lekkerland. Toen de brandweer aankwam, stond er rook in de woning. Men was vergeten dat er eten in de oven stond. Hierdoor was het voedsel gaan branden en smeulen. De brandweer heeft geblust en heeft de woning geventileerd. Niemand raakte gewond. Foto’s: Richard Barendrecht en Twan Beukers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Brug over de Noord tussen Alblasserdam en Hendrik-Ido-Ambacht wordt donderdag 27 juni 2024 met water gekoeld. Een blusboot spuit water tegen de onderzijde van de brug, om daarmee te voorkomen dat het staal van de brug door de zomerse temperaturen uitzet. Door het uitzetten kan het beweegbare deel namelijk klem komen te zitten, waardoor schade en storingen kunnen ontstaan. Het koelen is om 12.00 uur gestart en duurt nog tot 19.00 uur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De kwaliteit van het zwemwater van het Lammetjeswiel in Alblasserdam is weer in orde. Er zijn geen blauwalgen meer geconstateerd door de Omgevingsdienst Midden-Holland. “De waterkwaliteit is in orde. U kunt weer veilig zwemmen,” aldus de omgevingsdienst. Begin juni werd er een waarschuwing gegeven, omdat er blauwalg in het water was aangetroffen. Deze waarschuwing is nu dus weer ingetrokken.