ALBLASSERDAM – Afgelopen weekend zijn 72 mensen de straat op gegaan in Alblasserdam om daar zwerfvuil op te ruimen. Het was de 21e keer dat de opruimactie werd georganiseerd. Er deden 15 mensen voor het eerst mee. Na afloop bleek dat er 220kg afval was verzameld. In 2022 was dat in juni 350kg en in 2023 zelfs 480kg.

Organisator Peter van der Spoel blikt terug: “Ook nu zijn er weer enkele bijzondere voorwerpen aangetroffen, vooral bij ondergrondse bakken. Tegenover het zwembad een matras, zeil, een kinderplaspot en een stalen frame, bij de Pion zijwanden van keukenkastjes en bij het Makado bij de Nedersassen vonden medebewoners het nodig een kinderstoeltje, een klok, , een deksel van een wasmachine en een kussen te droppen.”

Van der Spoel vervolgt: “Ergens anders werd nog een klapstoel, en koffiezetapparaat, een autowieldop en een lange lat en een fietsband gevonden. Verder natuurlijk heel veel het gebruikelijke afval van snoeperijen e.d. en filters van sigaretten. Ook zoiets aparts wat door rokers blijkbaar heel normaal gevonden wordt, gooi maar op straat die peuk want je zou de moeite nemen om het in een prullenbak te deponeren.”

Tot slot: “Wat extra vervelend was dat waar gras gemaaid was, al het afval wat daar lag, versnippert is. Daar is soms geen beginnen aan, hoewel dat wel geprobeerd is. Mooi was dat een dame met chronische lichamelijke klachten het toch lukte om op 2 dagen een half uurtje op te ruimen, omdat ze dat graag wilde. Petje af. Alle fanatieke deelnemers en sponsors weer hartelijk bedankt voor de inzet en steun.”

Deel dit bericht via...