ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan-Willem Boersma heeft afgelopen week muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam gefeliciteerd met het 125-jarig bestaan. De burgemeester overhandigde daarbij een koperen plaatje, bestemd voor op het kunstwerk De Vier Windstreken bij de rotonde aan de Plantageweg / Randweg in Alblasserdam.

Op 24 juni was het precies 125 jaar geleden dat muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam werd opgericht. De oprichters van destijds konden zich waarschijnlijk niet voorstellen dat “hun vereniging” in 2024 nog springlevend zou zijn met 9 orkesten en een professionele muziekopleiding.

Om dit jubileum te vieren werd op zaterdag 22 juni een jubileumconcert georganiseerd. In de uitverkochte thuisbasis Landvast was alles ingericht voor een optimale concertbeleving. Een tribune, live camerabeelden op het grote scherm, digitale foto presentaties en een nostalgische tentoonstelling van het omvangrijke verenigingsverleden vormden het decor van het concert.

Zowel de opleidingsorkesten (Opstap)Solide, (Opstap)SoliD als de grote orkesten, Fanfare en Melody Percussion Band lieten het publiek horen wat ze in huis hadden. Burgemeester Jan Willem Boersma feliciteerde de vereniging met het 125 jarig jubileum en bood namens de gemeente Alblasserdam aan om koperen plaatje aan te brengen op het kunstwerk “De Vier Windstreken” met een tekst als herinnering aan dit jubileum. Voorzitter Joël van Driel nam het plaatje in ontvangst en bedankte de burgemeester voor dit mooie gebaar.

Het jubileumconcert is de start van een jubileumjaar waarbij nog diverse activiteiten op het programma staan. Er wordt gewerkt aan een muziekmarathon, jeugdorkestenfestival, kerstconcert en een groot sporthalconcert bij de jubilerende vereniging.

Deel dit bericht via...