Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 25th, 2024

ALBLASSERDAM – Tijdens de aanleg van een glasvezelkabel in de Oranjestraat in Alblasserdam, is maandag 24 juni 2024 een gaslek ontstaan. Dit gebeurde tijdens de aanleg van een glasvezelkabel naar een woning. De brandweer werd gealarmeerd en kwam met spoed ter plaatse. Netbeheerder Stedin heeft het lek gedicht.

NIEUW-LEKKERLAND – Zwembad Schoonenburg in Nieuw-Lekkerland houdt zaterdag 29 juni 2024 een zomerse spetterdag. Bezoekers kunnen deelnemen aan leuke waterspelletjes en er ligt een grote stormbaan in het bad. Ook voor de kleintjes zijn er leuke activiteiten. De Summer Splash Day duurt van 12.00-17.00 u en de toegang is voor alle bezoekers gratis. Met het mooie weer van deze week is Zwembad Schoonenburg een uur langer open: op dinsdag 25 juni, woensdag 26 juni en donderdag 27 juni kunnen bezoekers dagelijks van 12.00 u tot 20.30 u een verfrissende duik nemen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Na het succes van Project Rembrandt dat dit voorjaar op NPO1 te zien was, organiseert Goed Gezien – Goed Bekeken (vereniging voor amateurkunst) een wedstrijd waarbij zij op zoek gaat naar de beste Amateurkunstenaar van Molenlanden en omgeving, waaronder Alblasserdam. Iedereen uit Molenlanden en omgeving die in de vrije tijd beeldende kunst maakt of teksten/gedichten schrijft, kan zich vanaf nu inschrijven voor deze wedstrijd. Deelnemers hebben tot 1 november de tijd om aan hun werkstuk te werken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Afgelopen weekend zijn 72 mensen de straat op gegaan in Alblasserdam om daar zwerfvuil op te ruimen. Het was de 21e keer dat de opruimactie werd georganiseerd. Er deden 15 mensen voor het eerst mee. Na afloop bleek dat er 220kg afval was verzameld. In 2022 was dat in juni 350kg en in 2023 zelfs 480kg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Burgemeester Jan-Willem Boersma heeft afgelopen week muziekvereniging Soli Deo Gloria uit Alblasserdam gefeliciteerd met het 125-jarig bestaan. De burgemeester overhandigde daarbij een koperen plaatje, bestemd voor op het kunstwerk De Vier Windstreken bij de rotonde aan de Plantageweg / Randweg in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Actie voor Nicaragua organiseert zaterdag 29 juni 2024 weer een volleybaltoernooi in Nieuw-Lekkerland. Vanaf 15.00 uur zijn deelnemers welkom op het terrein achter de dorpskerk (Veerweg 6) om mee te spelen of aan te moedigen onder het genot van een drankje, hamburger of iets anders lekkers. Daarmee kan men ‘Actie voor Nicaragua’ helpen het werk in Nicaragua voort te zetten. Een team opgeven of voor informatie zie www.actievoornicaragua.nl of via [email protected] / 0613777402. Kosten zijn €70 per team.