ALBLASSERDAM – Deze week is bij de Pieter de Hoochplaats het kunstproject Tafeltje Dekje gehouden. Op 18, 19 en 20 juni 2024 konden omwonenden op het grasveld voor De Hooch 1 pannenkoeken eten, textiel beschilderen, éénling-sokken ophangen en met elkaar koffie of thee drinken. Het driedaagse Kunstproject Tafeltje Dekje is georganiseerd door SOC (cultuurverbinding) en Stichting Welzijn Alblasserdam.

Marion van de SWA kijkt terug op een geslaagd evenement. Ze vertelt over enkele opvallende dingen: “Bij het aanbellen en uitnodigen van bewoners was er een meneer, ver op leeftijd, die het wel leuk zou vinden te komen maar zeer immobiel was. De kinderen uit de buurt gingen voor hem twee pannenkoeken bakken en persoonlijk brengen. Een andere meneer kwam 3 tafelkleden afstaan voor het project. Verder hebben drie dames samen aan een shirt gewerkt: ‘Door saamhorigheid ontstaan’.”

Een 14-jarige jongeman was bij zijn oma op visite, en bleek een jonge mantelzorger te zijn. Hij heeft de jonge mantelzorger waardering gekregen van Stichting Welzijn Alblasserdam. Naast de bijzonder kleurrijke en letterlijke pannenkoeken was er ook gelegenheid voor een bakje koffie. Onderling werden tips gedeeld, zoals deze van een echtpaar: ‘wij leggen onze afvalpas altijd in onze brievenbus in de portiek, dan hoef ik niet weer helemaal naar boven als ik hem vergeet of wanneer mijn man hem nog had.’

Deel dit bericht via...