ALBLASSERDAM – PvdA-raadslid Wim van Krimpen heeft donderdag 20 juni 2024 zijn vertrek uit de Alblasserdamse gemeenteraad aangekondigd. “Na enkele jaren met veel plezier te hebben gewerkt als raadslid, lid van de Drechtraad en fractievoorzitter, heb ik besloten om per november te verhuizen naar Ouddorp. De reden is eenvoudig: we hebben een prachtig klein huisje gekocht in de natuur. Het is een plek waar zowel mijn vrouw als ik hopen de rust te vinden waar we naar verlangen,” laat Van Krimpen weten.

Bij de PvdA hoopt men in november een opvolger voor Van Krimpen te hebben. Het afscheid in de raad staat gepland op 5 november.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 is Wim van Krimpen raadslid voor de PvdA in Alblasserdam. Hij was voor die tijd al ingewerkt als burgerraadslid. Vanuit zijn interesse in het sociale domein, gevoed door 10 jaar werk in de WMO Adviesraad van Alblasserdam en de Drechtsteden was een stap naar de gemeenteraad een logische stap.

Wim van Krimpen maakte zich onder andere hard voor rechten van LHBTIQ+-ers, Alblasserdammers die de steun van de WMO nodig hebben en mensen met weinig geld. Daarnaast deed hij er zoveel als in zijn vermogen lag de vaccinatiegraad op te ‘krikken’ in Alblasserdam. Tot slot was hij, als één van de weinige raadsleden met hond, extra actief op het hondenbeleid en liet hij, als de situatie het toeliet, het niet na extra aandacht te vragen voor voorzieningen voor honden en dierenwelzijn.

Deel dit bericht via...