Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 19th, 2024

NIEUW-LEKKERLAND – Het bestuur van de Mission Belle Stichting B17-G Memorial heeft Kees Stam benoemd tot erelid. Dit vanwege de belangrijke rol die Kees vervuld heeft bij de oprichting en de professionalisering van de Stichting en bij de realisatie van het monument langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland. Daarbij was de inzet van Kees als projectleider van grote betekenis. Daarnaast waren zijn vasthoudendheid en zijn bruggenbouwers-mentaliteit belangrijke persoonskenmerken. De planning was om Kees daarmee te verrassen tijdens de boekpresentatie van 25 april jl. Door omstandigheden kon dit echter niet doorgaan. Daarom heeft voorzitter André Hoogendoorn op dinsdag 18 juni 2024 Kees Stam hiermee alsnog verrast. Dit in aanwezig van zijn zoon, Teus Stam.

Update: Kees Stam is afgelopen weekend op 93-jarige leeftijd overleden.

Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op 24 juni 2024 is het precies 125 jaar geleden dat muziekvereniging Soli Deo Gloria Alblasserdam werd opgericht. De oprichters van destijds konden zich waarschijnlijk niet voorstellen dat “hun vereniging” in 2024 nog springlevend zou zijn met 9 orkesten en een professionele muziekopleiding. Om dit jubileum te vieren start de vereniging het jubileumjaar met een jubileumconcert op 22 juni in Landvast. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het industrieterrein bij de Kelvinring in Alblasserdam is dinsdag 18 juni 2024 enige tijd afgesloten geweest in verband met een overval alarm. Bij een bedrijfspand was de noodknop geactiveerd. Agenten namen geen risico en kwamen met hun zware vesten aan ter plaatse. De toegangswegen werden afgezet. Uiteindelijk bleek het te gaan om loos alarm en werd er afgeschaald.