ALBLASSERDAM – De avondvierdaagse is maandag 17 juni 2024 van start gegaan in Alblasserdam. Meer dan duizend mensen (exacte aantal volgt) lopen deze week een route van 2,5 of 5 of 10 kilometer door het dorp en de regio. De start was maandag op het Scheldeplein. Daar gaf burgemeester Jan-Willem Boersma het startsein met een toeter. En hoewel het maandag uitstekend weer was, werd er alvast wel een kleine waarschuwing voor dinsdag gegeven: hou rekening met regen.

Donderdag 20 juni 2024 is de laatste wandelavond van de Alblasserdamse Avondvierdaagse. Traditiegetrouw wordt deze laatste avond besloten met een defilé; een lange optocht met alle deelnemers door het dorp. Het defilé start rond 19.30 uur vanaf sportpark Molenzicht en zal via de Groen van Prinstererstraat, van Hogendorpweg, Abraham Kuyperstraat, De Savornin Lohmanweg, van Hogendorpweg en Maasstraat naar het Scheldeplein leiden.

Belangstellenden worden verzocht een plekje langs de eerdergenoemde route in te nemen, voor hen is het namelijk niet toegestaan om zich tijdens het verzamelen van de wandelaars op sportpark Molenzicht te begeven.

Tussen 19.45 en ca 20.15uur is de wijk Waterland alleen bereikbaar voor hulpdiensten. Verkeersregelaars zorgen voor de veiligheid onderweg en vlotte doorstroming zodra het defilé gepasseerd is.

Deel dit bericht via...