Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 13th, 2024

ALBLASSERDAM – “Wat betreft het PFAS-gehalte valt het zwemwater van recreatieplas het Lammetjeswiel ruim binnen de gestelde norm.” Dat stelt de gemeente Alblasserdam in een bericht op haar website. “Het RIVM bepaalt deze norm en publiceert deze advieswaarde voor PFAS in buitenwater. Deze advieswaarde van het PFAS-gehalte in zwemwater gelet op gezondheidsrisico’s mag maximaal 280 nanogram PEQ per liter zijn. In het Lammetjeswiel is de gemeten waarde 74. Dit valt dus ruim binnen de norm,” aldus de gemeente. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Op de Zijdeweg tussen Oud-Alblas en Nieuw-Lekkerland, ter hoogte van de Geerweg naar Bleskensgraaf, zijn donderdagmiddag 13 juni 2024 twee personenauto’s op elkaar gebotst. Eén van de auto’s kwam daarna in een sloot terecht. De andere auto tolde tegen een aanhanger van een tegenligger en kwam midden op de weg tot stilstand. Het ongeval gebeurde doordat de bestuurder van de achterste auto te laat doorhad dat de automobiliste voor hem stilstond om af te slaan naar de Geerweg. De man botste zonder te remmen tegen de achterkant van zijn voorligger. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De brandweer van Nieuw-Lekkerland is donderdag 13 juni 2024 met spoed uitgerukt voor een melding van een gaslucht langs de Molenstraat in Kinderdijk. In eerste instantie werden er geen verhoogde concentraties gas gemeten, maar later ontdekte netbeheerder Stedin een ‘fors lek’, aldus de brandweer. Stedin gaat het lek dichten. De brandweer kon even voor 13.00 uur terug naar de kazerne. Hoe het lek nu precies is ontstaan en hoe lang de lekkage er al zit, is nog niet duidelijk. De politie was ook enige tijd aanwezig bij het incident.
Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.