ALBLASSERDAM – Het is deze week feest bij verloskundigenpraktijk De Bakermolen in Alblasserdam. Daniëlle de Groot is 25 jaar verloskundige en wordt aan het eind van de week vijftig jaar oud. Voor haar collega’s een mooi moment om haar eens in het zonnetje te zetten. “Daniëlle is een vakvrouw in hart en nieren,” vertelt haar collega Suzan. “Ze is intussen aan de ‘tweede generatie’ begonnen. Het is heel bijzonder voor haar om nu vrouwen te mogen begeleiden, die ze zelf nog geboren heeft zien worden.”

Nieuwe naam
Danielle is in 1999 na haar afstuderen meteen gestart met werken in de praktijk in Alblasserdam. Zij wordt de nieuwe collega van Marleen Engelenburg en Kristel Slobben. Na korte tijd vertrekken beide collega’s en blijft ‘Daan’ alleen over. Ze besluit de praktijk een nieuwe naam te geven. Het wordt verloskundigenpraktijk De Bakermolen. De praktijk is op dat moment gevestigd in de Rijnstraat in Alblasserdam. Op locatie zijn ook meerdere spreekuren, zoals in Nieuw- Lekkerland, Streefkerk, Groot-Ammers en toen ook nog in Oud-Alblas.

Collega’s erbij
Suzan vertelt: “Danielle begeleidt met veel plezier een hoop bevallingen en staat veel vrouwen bij in deze bijzondere periode in hun leven. Gelukkig komen er na korte tijd 2 nieuwe collega’s bij, Joanne Hogendoorn en Jaqueline den Breejen. Op dat moment deden we nog geen echoscopie zelf.” Na een tijdje gaat Jaqueline ook weg en komt Suzan Spreeuwenberg bij de praktijk werken.

Verhuizing
In 2009 verhuist de praktijk naar Gezondheidscentrum Dok11 aan de Parallelweg in Alblasserdam. Suzan: “Daar zijn meer mogelijkheden en beginnen we met het aanbieden van de echoscopie. Na de benodigde nascholing en aanschaf van een apparaat kunnen we starten en dat is geweldig. Het biedt ons zoveel meer mogelijkheden.”

Hecht team
“Sabine Punt komt erbij wanneer Joanne verhuist naar een andere regio. Later volgen Priska Burger en Petra Heijstek en samen vormen we nu al langere tijd een hecht team. Sinds kort is Marieke Tuijtel ook een nieuwe collega in de praktijk. Een welkome aanvulling nu de echoscopie ook zoveel meer werk vraagt.”

Specialiseren
In die gehele periode heeft de echoscopie dus een vlucht genomen en Danielle specialiseert zich steeds meer in de echoscopie. Uiteraard begeleidt ze ook nog steeds bevallingen en is ze inmiddels, zoals ze dat zelf noemt, aan de tweede generatie begonnen. Het is heel bijzonder voor haar om nu vrouwen te mogen begeleiden, die ze zelf nog geboren heeft zien worden. Het geeft zoveel voldoening om daar onderdeel van te mogen zijn. Wanneer je zolang in dezelfde regio werkt, is dat echt heel bijzonder.

Inmiddels kan zij alle echo’s die nodig zijn in de zwangerschap zelf maken, zoals de 13 en 20-weken-echo, maar ook alle groei-echo’s en placentalokalisaties.

Vakvrouw
Danielle is een vakvrouw in hart en nieren en hoopt nog lang verloskundige en echoscopiste te zijn bij verloskundige praktijk de Bakermolen.

Feestje
Daarnaast is ze ook nog jarig en wordt ze 50! Dus zeker heel bijzonder en tijd voor een feestje!

Deel dit bericht via...