Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juni 4th, 2024

NIEUW-LEKKERLAND – Het bloemstuk dat maandag 27 mei 2024, tijdens Memorial Day, werd gelegd bij het Mission Belle oorlogsmonument langs de Lekdijk in Nieuw-Lekkerland is in de nacht van zaterdag 1 juni 2024 meegenomen en vernield. Het bloemstuk was bij het monument neergelegd ter nagedachtenis en als eerbetoon aan gesneuvelde militairen, waaronder de drie bemanningsleden van de Mission Belle die om het leven kwamen bij een luchtgevecht en noodlanding bij Nieuw-Lekkerland in de Tweede Wereldoorlog. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een 57-jarige vrouw uit Nieuw-Lekkerland is dinsdagmiddag 4 juni 2024 gewond geraakt bij een ongeval langs de Dorpslaan, nabij de Tiendweg in Nieuw-Lekkerland. De vrouw liet haar honden uit. Toen zij een andere wandelaar met hond tegenkwamen, werd de vrouw onderuit getrokken door haar honden en kwam ten val. In eerste instantie zag het er zo slecht uit, dat behalve de politie en de ambulancedienst ook het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter werd opgeroepen. De helikopterinzet werd net voor de landing in Nieuw-Lekkerland geannuleerd. “Het slachtoffer is door de ter plaatse gekomen ambulance naar huis gebracht en gaat ter controle naar de huisarts,” aldus een woordvoerster van de politie. Foto’s: Twan Beukers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week vinden er werkzaamheden plaats aan de fonteinbakken langs de Van Eesterensingel in Alblasserdam. Ook is te zien dat de systemen voor de fonteinen uit de bakken zijn gehaald. Het idee zou zijn om onderin de bakken drainage te maken en lavasteentjes te storten en bovenin grond, zodat er plantenbakken van gemaakt kunnen worden. Navraag bij de gemeente Alblasserdam leert dat het nog niet zover niet is. Een woordvoerster laat weten dat er wordt onderzocht wat men er mee wil en dat verschillende opties worden bekeken. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Het Raadhuisplein in Alblasserdam stond vorig jaar in juni in het teken van het allereerste WeLovePeople feest, en de enthousiaste reacties en de opkomst van 100-150 bezoekers hebben geleid tot een tweede editie in 2024. Kerkelijke organisatie DoorBrekers Drechtsteden heeft aangekondigd dat dit jaar op zaterdag 8 juni 2024 van 14:00 tot 18:00 uur opnieuw WeLovePeople zal plaatsvinden, en de verwachting is dat dit keer 150-200 bezoekers zullen deelnemen aan het feest. Het WeLovePeople feest is een uitnodiging aan de gehele gemeenschap om samen te komen voor een dag vol plezier, verbinding en liefde. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM –  Vrijdag 14 juni 2024 start de inschrijving voor de derde editie van Timmerdorp Alblasserdam. Kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 14 jaar kunnen zich dan vanaf 14.00 tot 17.00 uur opgeven in het Brughuis(oude Bibliotheek) Ieplaan 2 te Alblasserdam. De kosten zijn 10,00 euro per persoon. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft maandagavond 3 juni 2024 een man aangehouden in de Ganzerik in Alblasserdam op verdenking van mishandeling van een vrouw. In een woning liep het die dag meerdere keren uit de hand en werd meermaals door mensen in de omgeving de politie gebeld. In de avond kwam de politie met drie wagens ter plaatse. De politie meldt dat het om een conflict in de relationele sfeer gaat.