ALBLASSERDAM – Arie (95) en Bep (90) Rietveld uit Alblasserdam zijn deze week zeventig jaar getrouwd. Burgemeester Boersma ging maandag 3 juni 2024 bij het tweetal op felicitatiebezoek. Hij overhandigde namens de gemeente een bos bloemen.

Arie Rietveld en Bep Rietveld – de Boer leerden elkaar kennen tijdens een avondje dansen bij partycentrum Palace aan de Zomerhofstraat in Rotterdam. De twee kregen verkering en in 1954 traden ze in het huwelijk.

Mevrouw werkte langere tijd bij Borduuratelier Van Rijsoord en meneer werkte zijn hele werkzame leven voor zichzelf. Hij maakte meubels en later zat hij in de handel van meubels. Het gezin woonde vele jaren in Rotterdam, bij de Zwart Janstraat. Daar zag men de wijk en stad steeds verder achteruitgaan, waardoor het echtpaar 25 jaar geleden besloot naar Alblasserdam te verhuizen, waar op dat moment al een dochter woonde.

Het echtpaar kreeg drie kinderen en heeft inmiddels drie kleinkinderen en vier achterkleinkinderen. Beiden houden erg van bloemen. In Rotterdam waren zij al veel met bloemen bezig en in Alblasserdam is die hobby voortgezet op één van de volkstuinen aan het einde van de Plantageweg. Met de volkstuin zijn ze inmiddels gestopt, maar in de achtertuin van hun woning in Alblasserdam staan nog tal van bloemen waar de twee erg van genieten.

In de afgelopen jaren is de gezondheid van mevrouw minder geworden, waardoor meneer mantelzorger is geworden. Desondanks wonen de twee nog steeds zelfstandig in een eengezinswoning in Alblasserdam en zijn ze vol lof over de hulp van familie, de buren, de huisarts, praktijkondersteuner en de thuiszorg.

Deel dit bericht via...