ALBLASSERDAM – De politie is zaterdagavond 1 juni 2024 op pad gestuurd voor een ‘conflictbemiddeling’ nabij de Esdoornlaan in Alblasserdam. De agenten kwamen met spoed aan en droegen bij de melding hun zware vesten. Er werd onder meer met mensen gesproken op de Anjerstraat en de Esdoornlaan. Daarna reden agenten, met hun vesten nog aan, naar een woning aan de Groen van Prinstererstraat.

Daar werd een gesprek gevoerd en vervolgens reed men door naar het Wilgenplein en de Willem de Zwijgerlaan. Ook daar werd in een woning een gesprek gevoerd. Vervolgens ging men weer terug naar het speelveldje achter de moskee, waarna men lopend verder ging naar het zwembad aan de Sportlaan. Inmiddels is de melding afgerond. “Het is voor mij nu niet duidelijk geworden wat er aan de hand was,” laat een woordvoerster van de politie weten.

Waarom de agenten hun zware vesten droegen, weet de woordvoerster niet exact: “Op dat moment zagen ze de noodzaak om dat te doen. 9 van de 10 keer doen ze dat als er sprake is van een wapen, maar dat krijg ik op dit moment niet bevestigd dat dat aan de orde is.”

Er zijn tot nog toe geen aanhoudingen verricht. Tussen wie er een conflict zou zijn geweest en waarom, weet de politiewoordvoerster ook nog niet. Mogelijk volgt later nog meer informatie.

Update: gemeld wordt dat het een conflict betrof tussen een meisje en een groep jongens. De jongens zouden haar met een nepvuurwapen hebben geslagen. De politiewoordvoerster kan dit niet bevestigen.

Update2: de politie meldt maandag desgevraagd dat het inderdaad een conflict betrof, waarbij een meisje geslagen zou zijn met een nepvuurwapen. De betrokkenen zijn 14 jaar of jonger. Er is geen aangifte gedaan, er zijn geen gewonden en er zijn geen aanhoudingen.

Deel dit bericht via...