Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for december, 2023

ALBLASSERDAM – Een personenauto is zondagavond 31 december 2023 uit de bocht gevlogen op de A15 bij de afrit Alblasserdam. De bestuurder gleed weg en botste tegen de vangrail. De politie en een ambulance werden opgeroepen voor hulp. De man bleek uiteindelijk ongedeerd te zijn gebleven. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig van de weg gehaald. De politie, de berger en Rijkswaterstaat hebben daarna het wegdek schoongemaakt. De afrit was tijdens het ongeval volledig afgesloten en zal bijna worden vrijgegeven. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is Oudejaarsavond 31 december 2023 driemaal uitgerukt voor brand in Alblasserdam. Aan het begin van de avond ging men op pad voor een brandend diamantkoppaaltje langs de Blokweersingel in Alblasserdam. Het vuurtje was snel geblust. Rond 22.20 uur werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor een buitenbrand. Op de skatebaan langs de Rembrandtlaan was afval in brand gestoken. Ook daar had de brandweer de situatie snel onder controle. Rond 23.15 uur werd de brandweer voor de derde keer opgeroepen. Ditmaal maakte de politie melding van afvalbrandje langs de De Savornin Lohmanweg. De brandweer is inmiddels terug op de kazerne. Verder zijn er tot 23.47 uur geen noemenswaardige incidenten in Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Tientallen jongeren hebben zaterdagavond 30 december 2023 Oudjaarsdag gevierd op de Heiweg in Oud-Alblas. Dit werd gedaan met een vreugdevuur, vuurwerk en drank. Ook werd er met carbid geschoten. Het feest trok jongeren uit de hele Alblasserwaard. Halverwege de middag werd vanaf Kooiwijk in Oud-Alblas de brandweer gebeld. De brandweer kwam ter plaatse, maar hoefde verder niet in actie te komen. Er werden onder meer een (oude) caravan, twee (oude) boten en een (oude) auto in brand gestoken. Het oudjaarsfeest werd dit jaar op de 30e van december gevierd, omdat de 31e op zondag valt en men de zondagsrust wil respecteren. Hetzij voor zichzelf, hetzij voor de ander. Bovendien zijn de weersomstandigheden zaterdag een stuk gunstiger dan zondag. De organisatie meldt vooraf toestemming te hebben gekregen van de gemeente Molenlanden. Verder zullen de aanwezigen ervoor zorgen dat alles wordt opgeruimd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Maandag 1 januari 2024 wordt in het Lammetjeswiel in Alblasserdam een Nieuwjaarsduik georganiseerd. Om 11.00 uur is de start. Iedereen mag meedoen of mag komen aanmoedigen. De duik wordt georganiseerd vanuit Facebookgroepen Open water zwemmen/dippen Zuid-Holland en Zwemmen/ Dippen Lammetjeswiel. Normaal gesproken organiseerde zwem -en poloclub Wiekslag uit Alblasserdam ook een Nieuwjaarsduik, maar die duik gaat dit jaar niet door, omdat het zwembad Blokweer, waar men na afloop altijd heen ging om op te warmen, nog dicht is. De huidige watertemperatuur van het Lammetjeswiel is ongeveer 8 graden Celsius. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – SGPJ Alblasserdam-Papendrecht heeft vrijdag 29 december 2023 de gemeentewerkers van de gemeente Alblasserdam op oliebollen getrakteerd. De commissie bracht een bezoek aan de gemeentewerf om hen in het zonnetje te zetten. Voorzitter Jan-Dirk van Elzelingen (23): ‘Het hele jaar door, zeker na de jaarwisseling, zijn de gemeentewerkers druk in de weer om bij te dragen aan een opgeruimd Alblasserdam. Zonder hen zou Alblasserdam er heel anders uitzien. We waarderen hun werk en willen dat door deze actie onderstrepen.’ Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij cultureel centrum Landvast aan de Haven in Alblasserdam staat vrijdag 29 december 2023 voor het eerst sinds er in november voor gewaarschuwd wordt, water op het parkeerterrein. Het was rond 19.00 uur hoogwater en dat zorgde ervoor dat het water via de putten het terrein op werd geduwd. Inmiddels is het water weer aan het zakken. Overal in het rivierengebied is het deze maand kletsnat. De rivieren staan hoog. Op de Rijn bij Lobith passeerde op donderdag 28 december een piek van 14,52m boven NAP. Bij deze extreme weersomstandigheden is Waterschap Rivierenland alert. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een traumahelikopter is vrijdagmiddag 29 december 2023 geland bij het voetbalveld in Nieuw-Lekkerland in verband met een reanimatiemelding in de Saturnusstraat in Nieuw-Lekkerland. Een oudere vrouw was, voor zover nu bekend, ten val gekomen in haar woning. Een ambulance kwam ter plaatse en intussen ging het steeds slechter met de tachtiger en moest een reanimatie gestart worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vanaf vrijdag 29 december 2023 is burgemeester Jan Willem Boersma een echte Alblasserdammer. Na een aantal weken klussen verhuist hij, samen met zijn vrouw Marieke en hun drie kinderen Melina, Vincent en Sabine, op 2 januari 2024 vanuit Dordrecht naar Alblasserdam. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Een oudere fietsster is woensdag 27 december 2023 gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Jan van Arkelstraat / Jan van Nassauplein in Nieuw-Lekkerland. Een bedrijfsbus en de fietsster kwamen door onbekende oorzaak met elkaar in botsing. De fietsster raakte gewond aan onder meer haar hoofd en been. De politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – De hulpdiensten zijn woensdagavond 27 december 2023 uitgerukt voor een medische melding een molen aan de Overwaard in Kinderdijk. De brandweer van Alblasserdam werd opgeroepen om met de boot naar Kinderdijk te gaan en daar het ambulancepersoneel bij te staan. In één van de molens had een man het benauwd en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Op die locatie kunnen echter geen hulpverleningsvoertuigen komen. Daarom reed een ambulance naar de Middelkade en werd het ambulancepersoneel daar met een brandweerboot opgehaald en naar het juiste adres gebracht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
ALBLASSERDAM – Oliebollenkraam Alblasserdam is aanstaande oudejaarsdag gesloten. Dit heeft de Gemeente Alblasserdam bepaald in verband met de zondagsrust. Het is dus belangrijk de oliebollen en andere lekkernijen één dag eerder te bestellen. Miranda Wanningen van Oliebollenkraam Alblasserdam vertelt: “Het is voor ons als oliebollenkraam enorm zuur dat wij niet op dé dag kunnen verkopen. We respecteren de reden wel. Wij geven bij iedere bestelling een flyer met opwarmtips mee. Door deze stappen te volgen, zullen de oliebollen precies hetzelfde zijn als wanneer deze op de dag zelf vers zijn gebakken.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Deze week is in zwembad Blokweer in Alblasserdam gestart met het vullen van het nieuwe zwembad. Over tien dagen staat er 1,3 miljoen liter water in het bad en kan het opwarmen en filteren van het water beginnen. Lykele Bokhorst van Beheer Stichting Sport Alblasserdam en wethouder Freek de Gier stonden woensdag 27 december 2023 op de beweegbare bodem van het bad en gaven een symbolisch startsein voor het vullen van het zwembad. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Woensdagochtend 17 januari 2024 wordt een interkerkelijke vrouwenochtend gehouden de Ichthuskerk in Alblasserdam. Deze ochtend wordt voorbereid door vertegenwoordigsters uit 5 verschillende kerk- en geloofsgenootschappen in Alblasserdam. Spreekster van de ochtend is Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam. Zij is schrijfster van verschillende boeken en heeft een column in het Nederlands Dagblad. Het is de negentiende keer dat een dergelijke ochtend wordt georganiseerd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Rondom de jaarwisseling zijn er in Alblasserdam drie oliebollenacties. Bij de één gaat de opbrengst naar de stichting ‘Compassion Nederland’ die zich inzet voor een betere toekomst van kinderen, bij de tweede actie gaat de opbrengst naar de stichting Timotheos, die zich inzet voor weeskinderen in Malawi en bij de derde actie is de opbrengst voor muziekvereniging Excelsior uit Alblasserdam. Hieronder de drie ingezonden berichten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een nieuw initiatief in Alblasserdam: Kamer met Aandacht. Dit is een initiatief waarbij mensen een kamer uit hun eigen huis verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar die nog niet helemaal zelfstandig kan wonen en niet terug kan vallen op de ouders. Wethouder Margreet de Deugd overhandigde onlangs bloemen aan twee Alblasserdammers die hieraan meedoen. Zij bedankte hiermee de inwoners voor hun inzet. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.