Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 23rd, 2023

Advertorial
ALBLASSERDAM – ‘Ik dacht dat een koophuis er voor mij gewoon niet in zat.’ Verpleegkundige en starter op de woningmarkt Anne Kroon (zie foto) uit Alblasserdam kocht uiteindelijk toch haar eigen huis. Adviseur Rob van Hal van SNS bank Alblasserdam, Ridderkerk en Hendrik Ido Ambacht keek goed naar haar financiële situatie en zag toch mogelijkheden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Cor de J. (78) uit Alblasserdam, die wordt verdacht van de moord op een man in een villa aan de Puntweg in Kinderdijk, gaat waarschijnlijk pas op z’n vroegst over een half jaar van start. Dat bleek donderdag 23 november 2023 tijdens een nieuwe pro-forma-zitting in de rechtbank van Dordrecht. De verdachte gaf aan dat het allemaal niet verloopt, zoals hij had gehoopt. Hij verwacht nog langere tijd vast te zitten. Verder werd duidelijk dat Cor een nieuwe advocaat heeft, waarom dit zo is, wilde zijn nieuwe advocaat niet vertellen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is donderdagochtend 23 november 2023 met spoed uitgerukt voor een gaslekkage in de Ferdinand Bolstraat in Alblasserdam. Tijdens het opengraven van de straat, in verband met de aanleg van glasvezelkabels, werd een leiding geraakt. De gaslucht was in de straat goed te ruiken en was ook waarneembaar bij het schoolplein van de naastgelegen Joannes Beukelmanschool. De kinderen die net pauze hadden en buiten aan het spelen waren, werd gevraagd om voor de zekerheid naar binnen te gaan totdat het gevaar geweken zou zijn. Netbeheerder Stedin is aanwezig om het lek te repareren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ruim 12.000 Alblasserdammers hebben woensdag 22 november 2023 hun stem uitgebracht tijdens de Tweede Kamerverkiezingen. Een kwart van de stemmende kiezers koos voor de PVV, waarmee deze partij ruimschoots de meeste stemmen kreeg. Op plek twee komt in Alblasserdam de SGP. Nieuw Sociaal Contract komt in Alblasserdam op plek drie. De VVD op 4 en GroenLinks/PvdA op 5. In het totaal heeft ruim 80 procent van de kiesgerechtigde Alblasserdammers een stem uitgebracht. Er werd 13 keer blanco gestemd en 20 stemmen zijn ongeldig verklaard, omdat er bijvoorbeeld meer dan één vakje rood is gekleurd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.