Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 21st, 2023

ALBLASSERDAM – De 34-jarige man uit Alblasserdam die vorige week maandag, 13 november 2023, een agent sloeg in een woning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam is dinsdag 21 november 2023 aangehouden. De man meldde zichzelf op het politiebureau. Agenten gingen vorige week naar de dertiger toe, omdat hij nog een gevangenisstraf open had staan. Omdat de man zijn deur niet wilde openen, werd de deur met een stormram opengemaakt. Toen agenten de Damdorper binnen aan wilden houden, werd een agent geslagen. Er werd geprobeerd de man te taseren, maar dat mislukte. Intussen sprong de verdachte van zijn balkon en rende weg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Ben Verkijk (87) en Aagje Verkijk – Molenaars (86) uit Alblasserdam zijn dinsdag 21 november 2023 65 jaar getrouwd. Burgemeester Jan Willem Boersma ging bij het echtpaar, dat aan de Pieter de Hoochplaats woont, op felicitatiebezoek en overhandigde een bos bloemen als cadeau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De gemeente Alblasserdam verwacht dat er voor eind volgend jaar 47 flexwoningen staan, waar momenteel het pand van De Loopplank staat aan de Pieter de Hoochplaats. Dat meldt de gemeente in een persbericht. Het college van burgemeester en wethouders van Alblasserdam besloot in maart 2023 dat er tijdelijke woningen (‘flexwoningen’) komen aan de Pieter de Hoochplaats. Deze woningen zijn bedoeld voor statushouders, spoedzoekers en jongeren. Het plan stuitte in het dorp op veel weerstand vanwege de verwachte overlast en afname van veiligheid in de buurt. De woningen zullen door Woonkracht10 verhuurd worden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.