Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 20th, 2023

ALBLASSERDAM – Jachtenbouwer Oceanco op het Zuiderstek in Alblasserdam wil flink gaan uitbreiden. Het bedrijf heeft bij de gemeente aangegeven te willen uitbreiden met een tweede dok met bijgebouwen met een totaal vloeroppervlak van 7.500m2 en een maximale hoogte van 33 meter, welke reeds onderdeel is van het huidige bestemmingsplan. Verder wil Oceanco een hal voor werkplaatsen en opslagruimten in 4 bouwlagen met een totaal vloeroppervlakte van circa 15.000 m2. Deze hal grenst direct aan de scheepsbouwhal en heeft een maximale hoogte van 24 meter. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Op 8 december 2023 is het officiële 15-jarig bestaan van Landvast, het cultureel centrum en bioscoop van Alblasserdam. Sinds het najaar zijn er diverse activiteiten georganiseerd die werden afgetrapt met de traditionele buitenfilm in de week van het Havenfestival. “Deze periode wordt nu dus afgesloten met een Brrr… Buitenfilm in December. Omdat we nog niet weten wat voor weer het gaat worden heeft Landvast voor de zekerheid de hartVERWARMENDE familiefilm, Jippie No More!, geboekt,” zo laat Landvast in een persbericht weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Foto: El Mourouj line By Ma7mix

ALBLASSERDAM – Het college van Burgemeester en Wethouders van Alblasserdam ziet vooralsnog niets in de huidige plannen voor de aanleg van een lightrailverbinding (tram / metro) naar Rotterdam. “De gemeenten Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam en Molenlanden tellen samen ruim 140 duizend inwoners. Deze regio zou met een hoogwaardige railverbinding kunnen worden aangesloten op het Rotterdamse spoornet. Via Hendrik-Ido-Ambacht en Ridderkerk naar Rotterdam,” zo was eerder dit jaar te lezen in een oplegnotitie die door drie politieke partijen in Papendrecht werd ingediend. De PvdA in Alblasserdam had hierover vragen gesteld bij het Alblasserdamse college van B&W en daar zijn nu antwoorden op. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – IJsclub De Molenhoek uit Nieuw-Lekkerland heeft afgelopen week zijn jaarlijkse ledenvergadering gehouden. Dit vond plaats in het ijsclub gebouw aan de Vletstraat. Het bestuur van de ijsclub heeft een traject ingezet om het bestuur te verkleinen en te verjongen. Inmiddels zijn er drie nieuwe jonge bestuursleden gevonden die graag zitting in het bestuur willen nemen. Tijdens de ledenvergadering werd er afscheid genomen van vier huidige bestuursleden. Zij blijven wel aan de ijsclub verbonden en nemen zitting in de werkgroep. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.