Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 18th, 2023

Advertorial
ALBLASSERDAM – Deze week is gestart met een nieuwe serie over de weekmarkt die iedere maandag wordt gehouden op het Wilgenplein in Alblasserdam. In de komende periode komen iedere week twee ondernemers aan bod. Woensdag was dit Marktslager Bakker en vandaag is dat de snoepkraam van De Waal. Drop, snoep en chocolade van De Waal zijn inmiddels een begrip op de markt, maar ook de liga’s worden veel verkocht. Maandag 20 november 2023 is er een stuntaanbieding met de liga’s: 1,50 euro per doosje. (zie foto) Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Langs de dijk in Alblasserdam, ter hoogte van De Touwbaan, is zaterdag 18 november 2023 een nieuw kunstwerk onthuld. Dit gebeurde aan het begin van de middag, in de stromende regen. Het kunstwerk heeft de naam Het Raadsel der Dingen gekregen. Met de nieuwsgierig makende naam is de wereld van deze voormalige touwbaan weer tot leven gewekt. Het verhaal van “dit raadsel” begint in 1837 toen de heer J.H. von Lindern scheepsbouwmeester en reder te Alblasserdam de N.V. LIJNBAAN STRAAT SUNDA oprichtte. Met twaalf man personeel begon een nieuw avontuur. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK/NIEUW-LEKKERLAND – Ook in Kinderdijk en Nieuw-Lekkerland is Sinterklaas zaterdag 18 november 2023 feestelijk onthaald. De Sint en de Pieten arriveerden rond 10.00 uur in Nieuw-Lekkerland. Ze werden toegezongen en er werden tekeningen overhandigd. Daarna volgde een rijtour door het dorp. Rond 13.00 uur kwam het gezelschap aan in Kinderdijk. Op beide locaties werd de Sint ontvangen door burgemeester Theo Segers van Molenlanden en kinderburgemeester Roos Zeevalkink uit Schelluinen. Ondanks het regenachtige weer waren het vrolijke kinderfeesten. Onderstaande foto’s zijn gemaakt door Twan Beukers uit Nieuw-Lekkerland. De foto’s van de sinterklaasintocht in Alblasserdam zijn hier te vinden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Honderden kinderen, ouders en grootouders hebben zaterdag 18 november 2023 Sinterklaas en zijn Pieten feestelijk ontvangen rondom de haven van Alblasserdam. Rond 14.30 uur voer het gezelschap met de boot de haven in. Na het aanmeren heette burgemeester Jan Willem Boersma de Sint welkom in het regenachtige Damdorp. Sinterklaas merkte op: “Ik vind het zo leuk dat alle kinderen, ondanks de regen, toch zijn komen kijken.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Commerciële bijdrage
Voor lokale ondernemers is er niets inspirerender dan het vooruitzicht van een eigen bedrijfspand. Het hebben van een fysieke plek om je visie te realiseren en je onderneming te laten groeien, is een waardevolle stap. En het goede nieuws is: een bedrijfshypotheek is niet langer een verre droom, maar een haalbare werkelijkheid, ook voor lokale ondernemers. Mogelijk, de expert in bedrijfshypotheken, opent de deuren naar nieuwe kansen voor ondernemers zoals jij. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.