Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 17th, 2023

ALBLASSERDAM – Deze week is landelijk en ook lokaal stilgestaan bij de Wereld Prematurendag. Ieder jaar wordt op 17 november aandacht gevraagd voor de problemen rond vroeggeboorte en de wereld van Neontalogie. Op aanvraag van vrijwilligers van de Stichting Care4Neo kleurde deze week de gevel van Landvast in Alblasserdam paars. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Bij de Jozuagemeente aan de Ampèrestraat in Alblasserdam wordt zaterdag 18 november 2023 een rommelmarkt gehouden. De markt wordt gehouden van 10.00 uur tot 16.00 uur. “We hebben zeer bruikbare en ook nieuwe spullen te koop. Ook zullen er verse stroopwafels gebakken worden en is er een barista aanwezig,” zo laat de organisatie weten. De opbrengst van de markt gaat naar Compassion; een organisatie die zich wereldwijd inzet om kinderen te redden uit armoede. “Als gemeente ondersteunen we een aantal projecten op de Filipijnen.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De brandweer is vrijdagochtend 17 november 2023 gealarmeerd vanwege een autobrand in de Ieplaan in Alblasserdam. Rond 07.00 uur zag iemand rook uit de auto komen en er werd 112 gebeld. De brandweer kwam met spoed ter plaatse. Nadat de motorkap open was gemaakt, kon er geblust worden. Ondanks de duizenden liters water, bleef de auto nog lange tijd roken en stomen. Na een uur zat de klus erop en kon de brandweer terug naar de kazerne. Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. Mogelijk is er iets mis gegaan bij het groot onderhoud dat afgelopen week plaatsvond in de garage. Onderzoek in de garage moet daar uitsluitsel over geven. Er wordt niet uitgegaan van brandstichting. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 november 2023 een alcoholcontrole gehouden op de Brug over de Noord bij Alblasserdam. Dat meldt de politie Drechtsteden Buiten. Er werden in het totaal dertig bestuurders gecontroleerd. Niemand van hen bleek onder invloed te rijden.