KINDERDIJK – Kenmare Resources plc (“Kenmare”) en IHC Mining hebben een contract getekend voor de bouw en levering van twee grote op maat gemaakte mijnbouwbaggerschepen. De schepen gaan tegelijkertijd gebouwd worden op de scheepswerf van IHC in Kinderdijk.

Kenmare is de eigenaar van de Moma Mine, een mineraalzand mijnbouw operatie in Mozambique, waar IHC Mining in het verleden al drie zuigers voor heeft geleverd, met de JULIA als meest recente schip (2019).

De twee nieuwe zuigers gaan werken in Nataka, een nieuwe uitbreiding van de mijn, waar enkele decennia zal gaan worden gemijnd. Kenmare gaat hun Wet Concentrator Plant A moderniseren en verplaatsen naar Nataka en de twee zuigers vormen een belangrijk onderdeel van de nieuwe operatie.

De twee zuigers zullen elk een totaal geïnstalleerd vermogen hebben van 6.800 kVA en een cuttervermogen van 1.350 kW. De twee zuigers worden elektrisch aangedreven, door gebruik te maken van een waterkrachtcentrale.

Managing Director IHC Mining Hans Greve zegt “We zijn erg trots op de langdurige relatie die wij hebben met Kenmare. De toekenning van dit contract bevestigt nog maar eens hoe wij continu streven naar het ontwikkelen en leveren van de meest duurzame en verantwoordelijke oplossingen die aansluiten op de behoeften van onze klanten.”

Ben Baxter, Chief Operating Officer van Kenmare voegt hieraan toe: “De twee zuigers zijn een belangrijk onderdeel van ons project van het moderniseren van onze WCP A en het verplaatsen naar Nataka. IHC Mining begrijpt onze uitdagingen en wij waarderen de hoge service levels die IHC Mining altijd heeft geleverd en hun lokale aanwezigheid.”

Deel dit bericht via...