Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 13th, 2023

ALBLASSERDAM – Een 34-jarige man uit Alblasserdam heeft maandagavond 13 november 2023 een agent mishandeld en is daarna op de vlucht geslagen. Dat meldt de politie. Agenten wilden de dertiger aanhouden in een flatwoning aan de De Savornin Lohmanweg in Alblasserdam, omdat de man nog een gevangenisstraf open had staan. Omdat de man zijn deur niet wilde openen, werd de deur met een stormram opengemaakt. Toen agenten de man binnen aan wilden houden, werd een agent geslagen. Er werd geprobeerd de man te taseren, maar dat mislukte. Intussen sprong de verdachte van zijn balkon en rende weg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

MOLENLANDEN/STREEFKERK – In de serie Molenlanden Zingt is er op zaterdag 25 november 2023 een zangavond in de Hervormde Kerk van Streefkerk. Op deze avonden wordt samen met de aanwezigen bekende liederen uit diverse bundels gezongen. Psalmen, gezangen, opwekkingsliederen etc. Afgewisseld met een orgelsolo en koorzang. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Bij de Peperhoeve aan de Peperstraat in Oud-Alblas werd afgelopen week feest gevierd. Stichting Peperhoeve wonen biedt onderdak aan 10 jong volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen hier op een huiselijke manier 24uurs-zorg. Er zijn diverse acties geweest om geld en spullen in te zamelen, waarmee de woning verduurzaamd kon worden. “Ongelooflijk hoe hier gehoor aan gegeven is door alle sponsoren. Hierdoor is de Peperhoeve nu in het bezit van zonnepanelen, een zonneboiler, een nieuw thermostaatsysteem en nog meer spullen die in het kader van de verduurzaming van de woning geschonken zijn,” zo laat de organisatie weten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Fietsersbond is onlangs gestart met haar grootste fietsonderzoek. Het onderzoek wordt bijna gesloten. Per gemeente wordt bekeken hoe mensen fietsen in hun dorp of stad ervaren. Men is nog op zoek naar Alblasserdammers die mee willen doen met de enquête. De resultaten worden onder meer gebruikt om te delen met gemeentes, zodat men verbeteringen kan doorvoeren. De enquête is hier te vinden.