Advertorial
REGIO – Nu de verkiezingen voor de deur staan, zijn de politieke partijen druk campagne aan het voeren. Vaak gaat het over bestaanszekerheid en de toekomst van ons land.

Bertus Span van Bijbelcursussen Nederland vertelt: “Ik weet van een man die alles had geregeld voor zichzelf en voor de toekomst. Als je het leven van deze persoon naast de huidige maatstaven van bestaanszekerheid zou leggen, dan zou hij zeker tot de categorie behoren die zich daar geen zorgen over hoefde te maken. Maar zelf dacht hij daar totaal anders over. Hij had zekerheid gezocht in rijkdom, geluk, werk, wijsheid en nog vele andere dingen. Hij bezat dat allemaal, maar op één of andere manier glipte alles hem uit handen en hij merkte dat het dingen waren die hij uiteindelijk niet vast kon houden. Hij moest tot de conclusie komen dat alles wat je opgebouwd hebt voorbij gaat, dat het uiteindelijk allemaal leeg is.”

“Ik weet ook van iemand die geen enkele bestaanszekerheid had. Deze man leed honger, was nachten zonder slaap, had niet altijd genoeg kleren, was in groot gevaar van mensen die hem wilden doden, werd regelmatig vreselijk gemarteld en is tenslotte vermoord.”

“De eerste persoon had een grote bestaanszekerheid, maar kwam tot de conclusie dat het volledig leeg was. De tweede persoon had geen enkele bestaanszekerheid, maar één ding was voor hem veel belangrijker: ‘mijn leven is Christus’. Zijn zekerheid vond hij niet in de omstandigheden, maar zijn zekerheid vond hij in Christus. Omdat hij Jezus Christus persoonlijk kende, viel al die zogenaamde bestaanszekerheid in het niet.”

“Bestaanszekerheid is fijn, maar daar ver bovenuit gaat het kennen van Jezus Christus. Hij zegt: “Kom naar mij toe, als je vermoeid en belast bent en ik zal je rust geven.” ”

“Ben jij geïnteresseerd in deze echte zekerheid? Wil je daar meer over weten? Kijk dan op www.bijbelcursussen.nl en ontdek hoe je dit kunt leren kennen.”

Deel dit bericht via...