ALBLASSERDAM – Drogisterij en Reformhuis ’t Kruidenhuis op de Dam in Alblasserdam sluit 15 december 2023 haar deuren. Om die reden start vrijdag 10 november een opheffingsuitverkoop. Alles moet weg; inclusief het interieur en de glazen, handgemaakte kruidenpotten. Eigenaresse en drogist Marijke de Bruijn concludeert dat de ‘houdbaarheidsdatum’ van ’t Kruidenhuis aan het verstrijken is en dat er niets anders op zit dan de winkel te sluiten.

‘Kruidenhuis werd in 1979 gestart en vanuit huis gerund. In 1981 werd op de plek waar tegenwoordig Blieck’s Point zit, een winkel geopend. Sinds 1985 is ’t Kruidenhuis gevestigd op de Dam 79.

Steeds meer via internet
Marijke de Bruijn runt de zaak al bijna 23 jaar en werkt er al ruim 29 jaar. ’t Kruidenhuis heeft veel vaste klanten en het afscheid zal een afscheid worden met een lach en een traan. Marijke vertelt waarom zij heeft besloten te stoppen: “Zoals gezegd is de houdbaarheidsdatum aan het verstrijken. Steeds meer mensen kopen hun spullen via internet en komen niet meer in de winkel. Ik wil nu stoppen, zodat we niet in de rode cijfers komen.”

Met de opheffing van ’t Kruidenhuis gaat er veel parate kennis over kruidengeneeskunde, natuurmiddelen, gezonde voeding en vitamines verloren.

Bericht aan de klant
Marijke heeft voor de klanten een bericht gemaakt. Hierin is te lezen:
“Beste klanten,
Met een lach en een traan, kondigen wij ons vertrek aan.
Omdat de houdbaarheid aan het vestrijken is van het bestaan.
Een lach om de mooie herinneringen die we mogen hebben en die zeker zullen blijven.
Een traan omdat we u zeker gaan missen.
De uitverkoop is gestart. Alles moet weg. Ook het interieur, de kruidenpotten et cetera. Deo volente 15 december 2023 sluiten wij om 17.30 uur de deur.
Onze dank gaat uit naar de Heere die ons de kracht en de lust heeft gegeven om dit werk te doen. Ook willen wij u bedanken voor het vertrouwen en wensen wij u gezondheid in alles wat goed en nodig is in het toekomende.”

Pand verkocht
Het pand van ’t Kruidenhuis is intussen verkocht. Welk bedrijf zich er gaat vestigen, wordt op een later moment bekend gemaakt.

Bestellingen en kortingen
Klanten kunnen tot 1 december 2023 bestellingen plaatsen. Bestellingen dienen wel vooraf betaald te worden. Verder geldt er voor de artikelen in de winkel een opheffingskorting. Geneesmiddelen en goede-doelen-artikelen zijn hiervan uitgesloten. Verder is het spaarsysteem gestopt. Halfvolle tot volle kaarten mogen nog besteed worden.

Advertorial

Deel dit bericht via...