Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 9th, 2023

Alblasserdam, een idyllische stad gelegen aan de rivier de Noord, is een plek waar water en land harmonieus samenvloeien. Bekend om zijn historische molens en de nabijheid van de wereldberoemde Kinderdijk, biedt deze stad een unieke combinatie van cultureel erfgoed, natuurlijke schoonheid en een levendige gemeenschap. Of je nu een inwoner bent of overweegt om naar Alblasserdam te verhuizen, de wijken van deze stad hebben elk hun eigen charme en karakter.

 

Een interessant aspect van Alblasserdam is het diverse aanbod aan huurwoningen. Of je nu op zoek bent naar een knus appartement of een ruime eengezinswoning, er is voor ieder wat wils. Een handige manier om een woning te vinden die bij jouw wensen past, is door een kijkje te nemen op een website zoals Huurportaal. Op deze website vind je een uitgebreid overzicht van alle huurwoningen in Alblasserdam en omgeving. Het maakt het zoeken naar een nieuw thuis een stuk eenvoudiger en aangenamer.

by Corinne Poleij, Canva.com

Kinderdijk: Historie en rust

Kinderdijk, bekend om zijn iconische molens die deel uitmaken van het UNESCO-werelderfgoed, is een schilderachtige en vredige wijk in Alblasserdam. Hier woon je in de nabijheid van deze historische molens, een symbool van Nederlandse ingenieurskunst. De omgeving is ideaal voor natuurliefhebbers en biedt talrijke wandel- en fietspaden langs de waterwegen. Wonen in Kinderdijk biedt een unieke combinatie van historische charme en serene natuur, waardoor het een perfecte plek is voor degenen die rust zoeken maar toch dicht bij de stad willen blijven.

Centrum: Levendig en gezellig

Het centrum van Alblasserdam is het bruisende hart van de stad, met een divers aanbod aan winkels, cafés en restaurants. Het is een levendige buurt waar altijd iets te beleven valt. De wekelijkse markt vormt een sociaal trefpunt voor de inwoners. Hier ervaar je de gezellige stedelijke sfeer met het gemak van alles dichtbij. Het centrum is ideaal voor diegenen die van een stedelijke omgeving houden, met gemakkelijke toegang tot diverse voorzieningen en entertainment.

Schilderswijk: Familiegericht en groen

De Schilderswijk, een familievriendelijke buurt in Alblasserdam, is genoemd naar straten vernoemd naar beroemde Nederlandse schilders. Deze wijk kenmerkt zich door veel groen, ruime speelgebieden voor kinderen en goede scholen. De huizen hier zijn ruim opgezet en ideaal voor gezinswoningen. De gemeenschap in de Schilderswijk is hecht en betrokken, wat zorgt voor een veilige en aangename omgeving voor het opgroeien van kinderen. De wijk combineert de rust van een buitenwijk met de nabijheid van stedelijke gemakken.

Dam: Industrieel erfgoed

De wijk Dam, met zijn industriële erfgoed, biedt een unieke levensstijl. De voormalige fabrieken en pakhuizen zijn omgevormd tot hippe lofts en ateliers, waardoor de wijk een unieke mix van oud en nieuw heeft. Deze transformatie brengt een artistieke en dynamische sfeer met zich mee. Bewoners genieten van een buurt die rijk is aan cultuur en historie, met vaak kunstgalerieën en creatieve start-ups die zich in de oude industriële panden vestigen. Dam is ideaal voor hen die een moderne levensstijl willen combineren met een gevoel van historische charme.

West: Modern en natuurlijk

De wijk West in Alblasserdam staat bekend om zijn moderne woningen en nabijheid tot de natuur. Het is een gewilde locatie voor diegenen die het gemak van de stad willen combineren met een rustigere, groene omgeving. De architectuur in West is veelal strak en eigentijds, met energiezuinige woningen die passen bij een duurzame levensstijl. De aanwezigheid van parken en waterwegen zorgt voor veel recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en watersporten. De wijk biedt ook een reeks van voorzieningen, van scholen tot winkels, waardoor het een ideale keuze is voor gezinnen en professionals.

Oud-Alblas: Dorpse sfeer

Oud-Alblas, genesteld aan de rand van Alblasserdam, behoudt een authentieke dorpse charme. Deze wijk is perfect voor diegenen die verlangen naar een leven in een traditionele, Nederlandse dorpsetting. De historische boerderijen en huizen, omgeven door weilanden en waterwegen, bieden een idyllisch landschap. Gemeenschapsleven is hier sterk, met lokale festivals, markten en evenementen die de bewoners dichter bij elkaar brengen. Voor liefhebbers van geschiedenis en natuur is Oud-Alblas een ware schat, waar het eenvoudige, landelijke leven van weleer perfect samengaat met de gemakken van de moderne tijd.

Conclusie

Alblasserdam biedt een breed scala aan woonmogelijkheden, van historisch tot modern, van stads tot landelijk. Elk deel van de stad heeft zijn eigen unieke eigenschappen en charmes, waardoor het voor iedereen mogelijk is om een plek te vinden die aan hun wensen voldoet. Of je nu houdt van de drukte van het stadscentrum of de rust van een landelijke omgeving, Alblasserdam heeft het allemaal. Vergeet niet *Huurportaal* te bezoeken om het perfecte huis in een van deze prachtige wijken te vinden. Alblasserdam wacht op je, klaar om ontdekt te worden!

 

ALBLASSERDAM – Drogisterij en Reformhuis ’t Kruidenhuis op de Dam in Alblasserdam sluit 15 december 2023 haar deuren. Om die reden start vrijdag 10 november een opheffingsuitverkoop. Alles moet weg; inclusief het interieur en de glazen, handgemaakte kruidenpotten. Eigenaresse en drogist Marijke de Bruijn concludeert dat de ‘houdbaarheidsdatum’ van ’t Kruidenhuis aan het verstrijken is en dat er niets anders op zit dan de winkel te sluiten. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een 56-jarige automobiliste is donderdagavond 9 november 2023 onwel geraakt en tegen een lantaarnpaal gebotst op de Randweg in Alblasserdam. De Alblasserdamse raakte daarbij gewond. Het ongeval gebeurde rond 17.45 uur. Omstanders belden 112 en regelden intussen het verkeer. De politie en de ambulancedienst kwamen niet veel later met spoed ter plaatse voor hulp. Waardoor de vrouw onwel raakte, is niet bekend. De auto is zwaarbeschadigd en is door een bergingsbedrijf meegenomen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

Advertorial
REGIO – Nu de verkiezingen voor de deur staan, zijn de politieke partijen druk campagne aan het voeren. Vaak gaat het over bestaanszekerheid en de toekomst van ons land. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op zaterdag 25 november 2023 organiseert Mission Belle Stichting B- 17G Memorial weer de jaarlijkse herdenking bij het gedenkteken aan de Lekdijk nabij huisnummer 26 in Nieuw-Lekkerland. De plechtigheid begint om 13.30 uur. Kinderburgemeester Roos Zeevalkink, Burgemeester T. Segers en Krijgsmachtpredikant Ds. van Driesten uit Streefkerk zullen een korte toespraak/overdenking
houden. Tevens zal de School met de Bijbel uit Streefkerk een bijdrage leveren. Door de aanwezigheid van de re-enactment groep en de Colour Guard zal de herdenking een passende militaire aankleding krijgen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De ruit van een voordeur van een woning in de Vogelbuurt in Alblasserdam is woensdagavond 8 november 2023 door iemand vernield. De vernieling vond vermoedelijk plaats in de relationele sfeer. De politie meldt dat er een aangifte van vernieling is opgenomen. Er is niemand aangehouden. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Op 15 november 2023 komt oud-partijvoorzitter van de SGP, dominee D.J. Budding naar Nieuw-Lekkerland voor een Tijdrede. De plaatselijke kiesvereniging van de SGP heeft deze avond georganiseerd, mede naar aanleiding van de aankomende verkiezingen. Het bestuur van de Plaatselijke Kiesvereniging: “We vinden het belangrijk om ook vanuit de politiek, Gods Woord centraal te stellen en te laten spreken.” Het thema van deze avond is ‘Wakker zijn in de eindtijd’. De avond wordt gehouden in ‘t Waelant te Nieuw-Lekkerland (Ooievaar 10)  en begint om half 8. Iedereen hartelijk welkom.