ALBLASSERDAM – De herstelwerkzaamheden in zwembad Blokweer vorderen gestaag. Als alles meezit, gaat het bad in januari 2024 weer open. Wethouder Freek de Gier heeft woensdag 8 november 2023 een bordje geplaatst op één van de wanden van het bad. Dit gebeurde in het bijzijn van gebruikers, personeel en omwonenden. Het bordje is een zogenoemd keerpunt.

“Het keerpunt in ons zwembad is dat wij nu echt toewerken naar de opening, na alle ellende. De tegels worden geplakt en de planning verloopt op schema. Symbolisch plakt de wethouder ook een tegel: het keerpunt in het zwembad voor de baantjeszwemmers,” zo laat de gemeente Alblasserdam weten.

Lykele Bokhorst voorzitter van de beheerstichting van het zwembad en de sporthal (BSSA) vertelde: “Zoals het er nu naar uitziet, zullen we in het laatste deel van januari weer open zijn en kunnen we alle mensen weer begroeten.” Verder vertelde de voorzitter dat er in de komende weken ook nog werkzaamheden aan de buitenzijde van het pand en de dakrand gaan plaatsvinden.

Wethouder Freek de Gier zei dat hij met het gemeentebestuur van het dorp het belangrijk vindt dat het zwembad terugkomt in Alblasserdam. “Het ziet er naar uit dat we de planning gaan halen. We plakken vandaag het keerpunt op de wand. Het keerpunt wil ook zeggen dat je na lang oefenen en trainen je einddoel gaat halen. Ik ben er trots op dat we niet hebben ingeboet op kwaliteit. Het wordt allemaal nog duurzamer en nog beter. Dank aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.”

Zwembad Blokweer werd in 2014 opgeleverd. In februari 2022 werd het bad direct gesloten, nadat bleek dat de RVS-constructie was aangetast. Besloten werd het RVS-bak eruit te halen en te vervangen door een betonnen exemplaar. In het totaal heeft de gemeente ruim 3,5 miljoen euro uitgetrokken voor het herstel.

Op het nieuwe bad krijgt de gemeente 10 jaar garantie. Wie er opdraait voor alle herstelkosten, is nog niet helemaal duidelijk. Vooralsnog betaalt de gemeente. Met juristen wordt nog wel bekeken of een deel van de schade verhaald kan worden op de betrokkenen uit 2014.

Men is bij het zwembad nog op zoek naar onderwijzend personeel.

 

Deel dit bericht via...