Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 8th, 2023

ALBLASSERDAM – De herstelwerkzaamheden in zwembad Blokweer vorderen gestaag. Als alles meezit, gaat het bad in januari 2024 weer open. Wethouder Freek de Gier heeft woensdag 8 november 2023 een bordje geplaatst op één van de wanden van het bad. Dit gebeurde in het bijzijn van gebruikers, personeel en omwonenden. Het bordje is een zogenoemd keerpunt. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een scooterrijder is woensdagochtend 8 november 2023 in botsing gekomen met een voetganger op de Edisonweg in Alblasserdam. De voetganger raakte gewond. De politie en een ambulance kwamen met spoed ter plaatse voor hulp. De man is nagekeken door ambulancepersoneel. Het letsel lijkt, voor zover nu bekend, mee te vallen. De scooterrijder is ongedeerd gebleven. De politie zoekt uit wat er precies misging. Foto’s: Jorrit de Haas en Twan Beukers. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

KINDERDIJK – IJsclub De Molenhoek uit Nieuw-Lekkerland en Stichting Werelderfgoed Kinderdijk hebben een gezamenlijk draaiboek ondertekend voor de Molentocht die voor een deel ook gaat door het Werelderfgoed-gebied. Daarmee zijn beide organisaties klaar voor de “tocht der tochten” van de Alblasserwaard. Jan Huisman, voorzitter van De Molenhoek: “Met het verdwijnen van het ijsclubgebouw in Kinderdijk ging er een jarenlange traditie verloren. Met deze nieuwe afspraken kunnen we gebruik maken van de faciliteiten van Werelderfgoed Kinderdijk bij een nieuwe Molentocht. Daar zijn we ontzettend blij mee.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – In Landvast aan de Haven in Alblasserdam is deze week een fototentoonstelling geopend over 65 jaar gastvrijheid. 2023 is een jubileumjaar voor het Cultureel Centrum Landvast. In augustus was het 15 jaar geleden dat Landvast haar deuren opende en in november is het 65 jaar geleden dat het Dorpshuis / De Wipmolen werd geopend. Al die tijd heeft de familie Laheij de horeca beheerd en daarom is het motto van dit jubileumjaar “65 jaar gastvrijheid”. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.