OUD-ALBLAS – Drie voertuigen zijn dinsdagmiddag 7 november 2023 op elkaar gebotst op de Zijdeweg bij Oud-Alblas. Eén auto is daarbij te water geraakt. Het ongeval gebeurde rond 16.20 uur. Een personenauto stond stil om af te slaan naar de Heiweg. De bestuurder wachtte met afslaan, omdat er tegenliggers aan kwamen. De bestuurder van een bedrijfswagen zag te laat dat zijn voorligger stilstond om af te slaan en botste achterop. De personenauto schoot door de klap vooruit, belandde op de andere weghelft waar op dat moment een tegenligger reed.

Er volgde een botsing en de tegenligger raakte hierdoor van de weg en kwam in de sloot terecht. De bestuurster wist met behulp van een omstander uit haar auto te komen. Zij is daarna per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.

Vanwege de omvang van het ongeval, heeft de politie uitgebreid sporenonderzoek ter plaatse gedaan. De weg is inmiddels al 3 uur afgesloten. (19.20 uur) Verkeer wordt omgeleid. Er zijn bergingwagens opgeroepen om de drie voertuigen van de weg te gaan halen.

Onderzocht wordt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Om alles goed uit te kunnen zoeken heeft de politie de mobiele telefoon van de bestuurder van de bedrijfswagen in beslag genomen. Gecontroleerd wordt of het toestel is gebruikt en eventueel hoe hard er is gereden. Dat telefoons in beslag worden genomen bij dergelijke ongevallen, wordt steeds gebruikelijker. De man krijgt de telefoon binnen 2 weken weer terug.

Alle bestuurders hebben een blaastest afgelegd, niemand bleek alcohol te hebben genuttigd. Tot hoe lang de weg precies afgesloten blijft, is nog niet bekend. De huidige verwachting is dat het nog tot ongeveer 20.00 uur gaat duren.

Deel dit bericht via...