ALBLASSERDAM – Vrijwilligers geven sinds afgelopen maand weer huiswerkhulp aan kinderen in Alblasserdam. Iedere dinsdagavond zitten vrijwilligers van Huiswerkhulp Alblasserdam in de serre van het gemeentehuis om daar jongeren te helpen bij hun huiswerk. Het is alweer het achttiende jaar dat zij voor de jeugd in actie komen. De jongeren worden ondersteund bij het maken en/of leren van het huiswerk. Er zijn geen drempels. Jongeren van alle leeftijden en niveaus zijn welkom.

Zo helpen de vrijwilligers momenteel leerlingen van de basisschool, vmbo, havo, vwo en mbo. De vragen betreffen verschillende vakken. Er zijn leerlingen die moeite hebben met talen of juist met exacte vakken; iedereen wordt verder geholpen. De huiswerkhulp is gratis en op basis van vrije inloop. Inschrijving of aanmelding vooraf is niet nodig.

De gemeente Alblasserdam stelt de ruimte beschikbaar en de bibliotheek AanZet zorgt voor facilitering, elke dinsdagavond van 18.00 – 20.00 uur. De vrijwilligers zijn er in de eerste plaats om te helpen met het huiswerk, maar ouders zijn ook welkom om eens een gesprekje te voeren en van gedachten te wisselen over allerlei schoolse zaken.

De huidige groep vrijwilligers bestaat uit Piet Plaizier, Hans Tukker, Nick de Jong, Christel de Graaf, Peter van Dijk en Emine Osmanoglou. De vrijwilligers hebben een onderwijsachtergrond en/of relevante ervaring.

De huiswerkhulp wordt mogelijk gemaakt door bibliotheek AanZet en de website wordt gesponsord door FN Steel. Ook sponsor worden? Dat kan! Neem dan contact op via hu***********************@gm***.com

Deel dit bericht via...