Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 4th, 2023

ALBLASSERDAM – Een aantal dagen eerder dan verwacht zijn zaterdagmiddag 4 november 2023 vijftig Oekraïense vluchtelingen aangekomen in crisisnoodopvang in de Havenkerk aan de Ieplaan in Alblasserdam. De oorlogsvluchtelingen werden welkom geheten door burgemeester Jan Willem Boersma. “Wij hopen jullie hier een veilig plek te bieden, om te kunnen rusten,” vertelde de burgemeester. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een 32-jarige man uit Tiel is in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 november 2023 opgepakt, nadat hij kilometers lang spookrijdend over de A15 reed. De dollemansrit startte rond 00.40 uur op de snelweg ter hoogte van Gorinchem. De man reed met hoge snelheid tegen het verkeer in en passeerde tijdens zijn rit de dorpen Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Papendrecht. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Vrijwilligers geven sinds afgelopen maand weer huiswerkhulp aan kinderen in Alblasserdam. Iedere dinsdagavond zitten vrijwilligers van Huiswerkhulp Alblasserdam in de serre van het gemeentehuis om daar jongeren te helpen bij hun huiswerk. Het is alweer het achttiende jaar dat zij voor de jeugd in actie komen. De jongeren worden ondersteund bij het maken en/of leren van het huiswerk. Er zijn geen drempels. Jongeren van alle leeftijden en niveaus zijn welkom. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – Een 63-jarige motorrijder uit Zuidland is zaterdagochtend 4 november 2023 lichtgewond geraakt bij een aanrijding op de kruising A15 / N214 op de gemeentegrenzen Oud-Alblas en Papendrecht. De bestuurster van de auto dacht dat de motorrijder bij de verkeerslichten harder zou wegrijden en botste met een flinke vaart tegen de achterkant van de motor. De motorrijder viel van zijn voertuig en kwam op zijn rug terecht. De man, die onder meer last had van zijn rug, is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurster van de auto is ongedeerd gebleven. De motor en de auto zijn door een berger van de weg gehaald. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

REGIO – Sinterklaas komt zaterdag 18 november 2023 aan in Nieuw-Lekkerland, Kinderdijk en Alblasserdam. Hij wordt die dag begeleid door circa veertig Pieten. In Alblasserdam komt het gezelschap rond 14.30 uur aan in de haven van het dorp. Rond 13.00 uur vindt het bezoek aan Kinderdijk plaats en de start is om 10.00 uur in Nieuw-Lekkerland. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.