ALBLASSERDAM – De scholenmarkt die donderdag 2 november 2023 in Landvast in Alblasserdam zou worden gehouden, gaat niet door. “Helaas moet ik jullie mededelen dat we de geplande scholenmarkt moeten annuleren vanwege de steeds zwaarder wordende storm. De veiligheid en het welzijn van de medewerkers van deelnemende scholen en de bezoekers hebben onze hoogste prioriteit. We kunnen de risico’s in verband met de weersomstandigheden als gemeente niet negeren. Na overleg met een aantal deelnemende scholen is hiertoe besloten,” zo is te lezen in een brief die namens de gemeente onder scholen en scholieren is verspreid.

“De scholenmarkt is een evenement waar we in Alblasserdam erg trots op zijn en we waren dan ook erg enthousiast jullie in Alblasserdam te ontvangen. Toch zijn we er van overtuigd dat dit de juiste beslissing is.  We begrijpen dat dit teleurstellend is, maar we hopen op uw begrip. We zullen ons best doen om het evenement op een later tijdstip opnieuw te plannen en zullen jullie zo snel mogelijk op de hoogte houden van verdere updates. Dank voor jullie medewerking en we hopen jullie in de nabije toekomst weer op de scholenmarkt in Alblasserdam te verwelkomen.”

Tijdens de scholenmarkt zouden ongeveer 17 scholen voor voortgezet onderwijs uit de omgeving van Alblasserdam zich presenteren aan de kinderen uit groep 8 en hun ouders.

Deel dit bericht via...