Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for november 2nd, 2023

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse brandweer is donderdag 2 november 2023 urenlang op pad geweest voor diverse stormschades in Alblasserdam. Zo belandde er in het Veenmos een berk op een serre. Langs de Blokweerweg werd een bijna omgewaaide boom omgezaagd en op de Molensingel werd een boom die dwars over het fietspad lag in stukken gezaagd en aan de kant gelegd. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft twee mannen van achttien jaar oud gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de explosie en brand bij een woning aan de West-Kinderdijk in Alblasserdam. De explosie vond plaats in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni 2023. De politie vermoedt dat de opgepakte mannen ook betrokken zijn bij diverse andere explosies. Onder meer in Rotterdam, Schiedam, Reuver, Fijnaart, Venlo en Elburg. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De scholenmarkt die donderdag 2 november 2023 in Landvast in Alblasserdam zou worden gehouden, gaat niet door. “Helaas moet ik jullie mededelen dat we de geplande scholenmarkt moeten annuleren vanwege de steeds zwaarder wordende storm. De veiligheid en het welzijn van de medewerkers van deelnemende scholen en de bezoekers hebben onze hoogste prioriteit. We kunnen de risico’s in verband met de weersomstandigheden als gemeente niet negeren. Na overleg met een aantal deelnemende scholen is hiertoe besloten,” zo is te lezen in een brief die namens de gemeente onder scholen en scholieren is verspreid. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Alblasserdam en de rest van het land maken zich donderdag 2 november 2023 op voor stormachtig weer. Vanwege de verwachte zware windstoten spreekt het KNMI over ‘code oranje’ in de kustgebieden. Geadviseerd wordt om tuinmeubilair en andere spullen goed vast te zetten en ramen gesloten te houden. Verder wordt aangeraden om niet onder bomen te schuilen. In Alblasserdam staan donderdag honderden groene containers langs de weg, omdat de oude vervangen worden door nieuwe exemplaren. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – Selena Bas uit Nieuw-Lekkerland is deze week geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen veldrijden in Pont-Château (Frankrijk), die komend weekeinde verreden worden. De 16-jarige werd gebeld door bondscoach Gerben de Knegt, dat zij haar debuut mag gaan maken voor ‘Oranje’ en deel zal nemen in de selectie Junior Vrouwen. Omdat er waarschijnlijk nogal wat regen gaat vallen, wordt uitgekeken naar een zwaar en uitdagend EK. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.